måndag 1 februari 2010

Bild-bonanza

Jag tog en promenad en söndag när Sara satt och jobbade med sitt projekt. Detta är utsikt från bron som går mellan Embankment och Southbank. Åt höger, bakom skyskraporna på bilden bor vi... typ... :)
Southbank är ett himla mysigt promenadstråk på vår/sommar kan jag tänka mig. Nu var det rätt grått och trist, men ganska mycket folk. Det finns butiker, caféer och till och med en skate/bmx-playground där galna människor trixar med sina prylar. Jag såg också en liten sandstrand, så det finns nog folk som badar i Themsen när det blir varmare. Bilden ovan är tagen ungefär vid London Eye, det enorma pariserhjulet som tar en på 40-minutersturer högt upp bland hustaken. Bilden föreställer såklart Houses of Parliament och Big Ben.

När vi hade en lucka i våra projekt så åkte vi en sväng till Camden, ett av mina favoritområden i London. Här finns Camden Lock Market, en svindlande blandning av små klädbutiker (mest underground-mode som goth, metal och sånt, men även vintage, burlesk m m), matställen, fik, prylbodar, m m, m m. Här kan man gå runt länge.
Butikerna länges Camden High Street har ofta väldigt speciellt utseende, med stora dekorationer som pryder fasaderna. Området har länge varit tillhåll för Londons punkare, goter och synthare, men har på senare år blivit mer kommersiellt. Dock med en speciell charm fortfarande.

Camden High Street med sina roliga butiker. Och Sara, om man tittar noga.


I lördags mötte jag upp med Mindphaser-gänget (åtminstone en del av de som bor här i England) i Reading som ligger ca 30 minuters tågfärd utanför London. För er som inte vet så är det ett musikforum / fansajt för Front Line Assembly som jag har hängt på sen -96 ungefär. Vi har träffats lite varstans tidigare, som t.ex Amsterdam, Leipzig och London. Nu körde vi en liten Reading-meetup eftersom Bart och Ian bor i närheten. Det är kul att se andra delar av England, även om Reading ser ut som vilken Engelsk stad som helst... fast mindre. Mycket trevliga killar också, även om det inte syns på bilden nedan :) Musiknördar ut i fingerspetsarna dessutom.


I fredags råkade det bli så att jag fick mina betyg samtidigt som Sara hade redovisning på sitt projekt i skolan. Det råkade sig också så att vi båda hade anledning att fira! Jag slår på skrytmode en stund och nämner att jag var bäst i klassen på Javascript och fick ett totalbetyg på 93%, samt att Saras projekt var väldigt uppskattat av alla, plus att det var alla lärarnas favoritprojekt! Inte så jävla illa faktiskt. Så för att fira lite extra igår tog vi oss till det mysiga området kring Angel / Islington och åt fantastisk Paella på en liten Spansk restaurang som heter Sangria. Sen gick vi och tog en drink på The Drunken Monkey i Shoreditch, en liten trevlig bar med faktiskt ganska billiga drinkar.

Damn we're good.

2 kommentarer:

Orchid sa...

Massor med grattis till era superprestationer! Jag är så glad att det går sååå bra för er och att ni har det bra där borta!
Kul att få se litet foton och att du berättar om dom. Det finns ju så otroligt mycket att se i London!
Jättekramar till er båda!

Dammråttan sa...

Fy fasen vad roligt!! Stort grattis till er båda. Bra kämpat. Längtar otroligt mycket efter att komma över och kolla in allt. Men lite varmare får det nog bli.

KRAM